Кулінарія

Простий, легкий у власному соку – салат на холодну зиму з огірків, помідорів і соковитого болгарського перцю!

На салат з огірків і помідорів

  • Помідори 3 кг
  • Огірки 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 0,5 кг
  • Перець болгарський 0,5 кг
  • Часник 7 зубчиків
  • Петрушка і кріп-по 1 пучку за смаком
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Рослинна олія 120 гр
  • Лавровий лист і чорний перець за смаком
  • Оцет 9% на кожну банку по 1 ч. л.

Детальний опис рецепта

  1. Наріжте огірки шматочками, цибулю півкільцями і покласти їх в об’ємну емальовану миску, насипавши туди кухонну сіль і добре розмішати інгредієнти.
  2. Болгарський перець наріжте півкільцями і викладіть його до раніше подрібненим овочів в миску. Далі, як можна дрібніше подрібніть кріп з петрушкою і теж перекладіть їх у загальну миску. Наріжте дрібними часточками часник, помістіть його туди ж і знову ретельно перемішайте всі компоненти.
  3. Помідори подрібніть невеликими шматочками довільної форми, викладіть їх в загальну посуд до інших овочів, додайте цукровий пісок, рослинне масло, знову добре все розмішайте і залишіть на кілька хвилин.
  4. У кожну банку викладайте готовий салат, ущільнюючи його всередині, додайте отриманий сік, який має покривати овочі і накривайте їх кришками. У каструлю з гарячою водою поставте всі банки з салатом (вода повинна доходити до плічок), помістіть її на плиту, доведіть до кипіння і стерилізують протягом півгодини.
  5. Після стерилізації в кожну банку з салатом додайте оцет, закрийте їх щільно кришками, встановіть дном вгору, перевіряючи герметичність, і накрийте товстою ковдрою до їх повного остигання. Зберігати банки з консервацією потрібно в темному і сухому місці будинку.